Jag sålde min Yamarin i juni 2016 men då jag fortfarande får en hel del frågor kring båtmodellen så låter jag informationen finnas kvar på hemsidan.

 

Båten som jag använder till merparten av mitt fiske är en Yamarin 575 HT som jag modifierat för att få mer utrymme i aktern. Jag är väldigt nöjd med båten ur alla hänseenden: fiske, bad, övernattningar med familjen…

Jag kommer att fylla på den här sidan allt eftersom med texter och bilder eftersom jag vet att det är fler som är intresserade av just Yamarin 575 som fiskebåt. Men tills dess så hänvisar jag till bloggen. Kika på blogginläggen från januari 2008 och framåt om du är intresserad av de modifieringar av båten som jag gjort. Klicka här för januari 2008 ›

Fördelar och nackdelar

Valet av båt var till en början en kompromiss. Jag ville ha en båt att fiska ifrån och Ullis ville ha en för att kunna sola, bada och övernatta i. En HT kändes som ett bra val då man får öppna ytor i aktern samtidigt som man sitter i lä och i skydd från kalla vindar och det värsta regnet när man fiskar. Jag kan med facit i hand säga att jag är oerhört nöjd med denna kompromiss.

Båten är lätt att traila och perfekt i storlek – även att fiska ensam i. Det blir helt enkelt “nära” till allt. Den går bra i sjön, är lättplanad och känns stabil. Med vår 115-hästars Suzuki toppar den på 39 knop.

Nackdelar då? Jag hade inte haft något emot att ha ett par stuvfack till. Samtidigt så har jag ju själv tagit bort ett par stora stuvfack i aktern när jag “gjorde rent” för fisket.
Vidare så kan vi, jag & Ullis, tycka att det vore smidigt att kunna passera genom framrutan som man kan på vissa modeller. Det behovet dök upp först efter att vi blev föräldrar. Att balansera på skarndäcket med ett barn i famnen är kanske inte att föredra… Å andra sidan så växer det problemet snart bort och våra barn springer snabbare in och ut ur båten än vi gör.

Bilder

boat_motljus

Yamarin 575 HT

Fakta om båten
Yamarin 575 HT Big Game
Motor: Suzuki 115
Längd: 5,75 m
Bredd: 2,25 m
Elektronik
GPS: Lowrance HDS7 Touch
Ekolod: Lowrance HDS7 Touch
VHF: Lowrance LVR 880
Autopilot: Garmin GHP 10
CoastKey – Trådlöst dödmansgrepp och startspärr
Fiskeutrustning
Canon Uni-Troll djupriggar
Trollingmast i rostfritt