Om mig

Jag har fiskat sedan barnsben och med tanke på att jag spenderade alla helger och hela sommarloven precis vid Hjälmarens södra strand så är det väl inte så konstigt.

Då var det abborrmete från bryggan och spinnfiske efter gädda som tog all tid. Men i och med att intresset ökade så ökade även nyfikenheten om vattnets övrig invånare. Braxen, mört, björkna, gös… Om det simmade så försökte jag fånga det.

 

Om fotointresset

Apropå att fånga så är  intresset att fånga saker på bild nästan lika stort som det att fånga det med krok. Efter ett par år i TV-produktionsbranschen så är det numer stillbilder som är mitt huvudsakliga intresse när det kommer till kameror. Detta trots att jag skaffat, och använder, en s.k. actionkamera i båten. Så ett och annat videoklipp kommer jag att bjuda på i bloggen med.

Om hemsidan

Jag får då och då frågan om varför jag har en hemsida och orsakerna är två. Den främsta av dem är mitt intresse för webbdesign och teknik. Den andra är mitt dåliga minne… Jag kommer ju inte ihåg när, var och hur jag fångade ”just den där fisken” (vilken det nu var…). Så det är lite av en digital fångstjournal – med extra allt.

De första rapporterna nådde nätet 1999 i form av en hemsida som jag fick hjälp av en f.d. kollega att utforma. Jag, eller snarare han, fick mycket beröm för den sidan. Besökarna strömmade till och allt kändes kul – tills det uppdagades att han stulit all kod från en annan hemsida. I samband med det bestämde jag mig för att lära mig koda själv.

Efter ett ha handknackat all HTML-kod tröttnade jag på det och hamnade, som så många andra fiskebloggare, hos Blogspot. Det funkade väl hyfsat men för mig som gillar att ha kontroll över, och kunna utveckla, form och funktion var det långt ifrån optimalt att hålla till där. Så numer är det WordPress under huven på den här och många andra av de sidor jag gjort.