Jag tänkte dela med mig av ett recept som vi ofta återkommer till hemma hos oss. Det funkar lika bra att byta ut gösen mot torsk, hälleflundra eller liknande. Enkelt och mycket gott.
Ingredienser
Fiskfiléer
2 dl vitt vin
2 st Schalottenlökar
2 dl Crème fraiche
1 dl riven parmesan
Sparris
Svartpeppar, salt, smör
Gör så här
Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesan. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Stek sparrisen i smör – antingen i stekpanna eller på låg värme i ugn.
Skär fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra och stek i rikligt med smör.
Servera fisken med ostcrémen, sparrisen och pressad potatis. Vill man ha ytterligare tillbehör så funkar det utmärkt med strimlad, knaperstekt bacon, räk- eller kräftstjärtar eller parmesanchips…
Ingredienser
Fiskfiléer
2 dl vitt vin
2 st Schalottenlökar
2 dl Crème fraiche
1 dl riven parmesan
Sparris
Svartpeppar, salt, smör
Gör så här
Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesan. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Stek sparrisen i smör – antingen i stekpanna eller på låg värme i ugn.
Skär fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra och stek i rikligt med smör.
Servera fisken med ostcrémen, sparrisen och pressad potatis. Vill man ha ytterligare tillbehör så funkar det utmärkt med strimlad, knaperstekt bacon, räk- eller kräftstjärtar eller parmesanchips…