Det har inte varit så mycket aktivitet här på sidan den senaste tiden och orsaken till det stavas s-e-m-e-s-t-e-r. Jag har helt enkelt prioriterat att umgås med familjen istället för att skriva om mitt fiske; för fiskat det har jag gjort. Inte så mycket som planerat kanske men ett antal göspass har det dock blivit.

Under juni så blev det faktiskt bara ett pass. Mycket jobb och trist väder när man väl var ledig gjorde att fiskesuget var kontrollerbart.

Det bästa hade jag mitt under ett rejält åskoväder för ett par veckor sedan, i mitten av juli.
Gösarna blev som galna när åskovädret drog fram och jag drillade fisk (varav jag behöll en till sommarlunch – receptet kommer senare i veckan) och betraktade ovädret på behörigt avstånd. Fisken uppehöll sig från 12 meter och upp till ytan och kastade sig över betena. Extra god tycktes en Bomber SAL2 vara då den knappt fick komma ner i spa´t innan det högg igen vid upprepade tillfällen. En ny gösfavorit kanske?

Jag hade med mig GoPro-kameran ut och lyckades fånga ett par fina blixtar samtidigt som jag drillade fisk så det kan nog komma upp ett klipp här på bloggen lite längre fram.

Sol, bad och gösfiske

Betydligt trevligare väder var det en eftermiddag när jag och Ulrika under en timmas fiske fick sex gösar. SAL2an som funkade så bra tidigare fick ytterligare ett par huggmärken. Med 22 grader i ytan och starkt solsken var det tydligt att fisken uppehöll sig i språngskiktet kring 10 meter.

Storgös från Hjälmaren

Varje pass jag har fiskat så har jag fångat gös och sett otroliga mängder bete och bågar på lodet. Merparten av gösen ligger dock mellan 30-60 centimeter – men enligt rykten så har det fångats stor fisk i sommar. En intensivt fiskande granne, som har koll på Hjälmaren och gösfisket där, berättade att han bränt två förmodade kolosser och att en yrkesfiskare i sjön nätat en 13-kilos… Det är som vanligt när yrkesfiskarna tagit stor fisk omgivet av en del frågetecken. Men med tanke på den oerhörda mängd betesfisk som finns i sjön så är det väl inte omöjligt att någon individ lyckats undkomma nät och krokar och växa sig stor.

Ett par Instagram-bilder från sommaren

Som synes på bilderna så har det varit varierande väder de senaste veckorna. Allt från en mindre storm där bryggan blåste sönder till totalt stiltje och strålande badväder.


Fotograferat innan åskvädret bröt ut


Sjösättning från tomten


Trollingfiskare? Nej, Leo, som precis fyllt två, älskar att åka båt så länge man åker fort…