Jag skrev ett inlägg sommaren 2012 om att använda PlanerLine Extreme på djupriggarna och nu, ett och ett halvt år senare, skriver jag om linan igen. Men den här gången fokuserar jag på linans ursprungliga användningsområde: nämligen planerboard-fisket.

Det är min tredje säsong jag använder denna planerboardlina och hittills har jag bara gott att säga om den. Linan är impregnerad och vattentät vilket gör att den flyter vilket är en fördel om man måste stanna upp båten med prylarna ute… Den helt släta strukturen gör att linutlösarna glider extremt bra – även om du använder mindre beten.

Hittills har jag inte sett några som helst spår av nötning på linan trots användning i både sött och salt vatten – både rigg- och ytfisket. Brottgränsen på den millimetertjocka linan ligger på 130 kilo och tillsammans med en ryckdämpande snubber från exempelvis Goldstar så känns det stadigt utan att vara för stumt.

snubber

Priset ligger på 425:- för 100 meter hos TrollingCenter [länk här] och det får ses som prisvärt då man inte behöver byta den lika ofta som persiennlina, flagglinor eller liknande. Det finns även 50-metersspolar men de känns mer lämpade för djupriggarna.

Så sammantaget kan jag varmt rekommendera PlanerLine Extreme – även till planerboard-fisket.

Läs inlägget om om att använda linan till riggfisket här ›