Eftersom ankarboxen sitter så placerad som den gör, skarndäcken är så smala och att jag vill kunna stänga igen kapellet helt och hållet vid transport och i hamn, vilket omöjliggjort placering på relingen, så har jag haft lite huvudbry om hur jag ska placera djupriggarna.


Fick ett bra tips från Jonas Svensson om att bygga klossar/pedistaler i nylon. Material införskaffades på Momentum i Örebro, www.momentum-industrial.com, och arbetet inleddes. Nylonen är 40 mm tjock och extremt seg och känns ruggigt stabil men ändå lättarbetad.


Efter att ha sågat till en större kloss med samma mått som svängplattan gjorde jag en mindre, anpassad till däcksytan, som skall fungera som distans.

Jag valde svart nylon framför den vita för att det bättre skulle harmonisera med mina Cannon-riggar. Estetiken kan vara avgörande för om laxen väljer att ta betet eller ej… :-)

Det enda som saknas nu är tillräckligt långa rostfria bult samt en rostfri platta som skall fungera som extra stöd och säkerhet på undersidan av relingen.