Väl i sovsäcken hade jag inte mer än hunnit slumra till förrän det pep till i mittenlarmet. Ett pip som följdes av en serie pip och vittnade om att en fisk plockat upp det ett par majskorn boostade i magic fruit food-dip. Efter en kort och helt odramatisk drillning gled en hansutare på 3140 gram in i håven. Förbannelsen var bruten – äntligen en landad sutare från Antorpa och äntligen en landad fisk när Ulrika är med! Jag kunde lugnt somna om.

På morgonen väcks vi av Martin Hörnstein som fiskar på andra sidan sjön. Han berättar att han fångat den riksbekanta Bubblan och vill ha hjälp med vägning och fotografering. Givetvis ställer jag upp och tillsammans med Max Roth och hans fiskekompis kan vi väga in fisken på 4700 gram. Givetvis förevigas den med flera bilder innan den får simma åter. Inte helt ovan vid situationen håller sig fisken väldigt lugn trots att den stått säckad och piggnat till en stund efter fångsten.

SV400017

SV400020

Vi går tillbaks och Ulrika hjälper mig med fotografering av min “lilla” sutare på 3140 gram…

SV400028

Efter fotografering på morgon dukade vi upp frukost och kröp in under brollyt för att skydda oss från regnet. Antorpa visade sin “rätta” vädersida igen.

Frukostkaffet sattes nästan i vrångstrupen när det drog iväg i en jämn fin fart på mitt vänstra spö kring 09.30-tiden. Fisken gick fast i och tog med sig markören in, vilket förtog en del av fighten, men min glädje var inte mindre för det när Ulrika kunde håva min andra Antorpasutare någonsin och den första över magiska 4 kilo.

Fisken mätte 60 centimeter och vägde in på 4040 gram. Betet var en 12 mm Squid and Octupus boilie från Dynamite Baits.

SV400071

Extra tack till Max Roth som ställde upp och hjälpte till med fotograferingen av fisken.

Under dagen regnar det konstant, ett tag så hårt att man bara väntade på att vi skulle flyta bort…

Frammåt kvällen avtar regnet och vi kan avnjuta grillad kyckling, nykokt färskpotatis och smörstekta champinjoner tillsammans med en flaska Koonunga Hill innan dert är dags att sova.

SV400062 SV400061

Andra och sista natten var det mittenspöet som levererade igen och på nytt på majs boostad länge i magic fruit food-dippen. Fisken var en stark hanfisk som pressade vågen till 3460 gram.

SV400051

I hällregn plockade vi ihop prylarna och styrde bilen norrut…