Nej, rubriken är inte hämtat från TV3 nya fredagsunderhållning – även om man kanske kunde tro det. Artikeln nedan är hämtad från Dagens Media:

De kastar kläderna – och poserar med ålar, hajar och andra fiskar. Så ska Gillian “Scully” Anderson, rapparen Goldie och skådisen Olivia Williams rädda det marina ekosystemet i Europa.

Det globala marina ekosystemet kommer att krascha om inte världssamfundet vidtar åtgärder. Det är bakgrunden till kampanjen Fishlove, vars mål är att stoppa djuphavstrålning i europeiskt vatten.

Medverkar i kampanjen gör bland annat skådespelaren Jeany Spark, känd från den brittiska versionen av “Wallander”, “Ghost Writer”-stjärnan Olivia Williams, rapparen Goldie och inte minst Gillian Anderson från den kultförklarade tv-serien “X-Files”.

Kampanjen har dragits igång av Nicholas Röhl, ägare av restaurangen Moshimo, samt av skådespelaren Greta Scacchi, och har fått stor uppmärksamhet.

Bland annat har Daily Mail skrivit om kampanjen och de fjälliga bilderna, som tagits av den franska fotografen Denis Rouvre. Målet med kampanjen är att frågan ska få uppmärksamhet samt att samla in 10000 underskrifter innan den 10 december då EU-parlamentet röstar om ett förbud mot djuphavstrålning.

Tanken är så klart god… Men personligen tycker jag det känns lite förlegat att låta kändisar klä av sig nakna – även om bilderna i sig är snygga. Men det är klart: nakna kändisar krävs kanske för att tränga igenom nyhetsflödet idag.

gillian

oliviawilliams

goldie

jeanyspark