Att det råder någon form av allmän laxfeber råder det ingen tvivel om. Så här års brukar det plinga till rätt så frekvent i mina inkorgar – både i mailen och på sociala medier. Det kan vara frågor från de som planerar sin första resa någonsin till havet i jakt på lax eller från rutinerade rävar som bara vill jämföra erfarenheter. Båda är lika välkomna och jag bollar gärna tankar och idéer…

I senaste numren av Fiskefeber och Fiskejournalen finns artiklar om laxtrolling. I Fiskefeber bjuds det på betestips och “att tänka på” kring trolling efter vandringslax och i Fiskejournalen är reportaget av typen “reporter-vill-testa-laxtrolling”. Båda är läsvärda – men av olika anledningar.

Att laxfisket är fantastiskt i södra Östersjön nu har väl knappast undgått någon och jag ser mycket fram emot turerna till Hasslö, Nynäshamn och eventuellt även Singö i år. Jag tror det blir ett magiskt laxår!

Vill man stilla, eller kanske snarare öka på, sin laxfeber så kan jag rekommendera att kolla in “Laxtrolling på Vänern” med Petter Larsson genom att klicka här!

Eller några av mina och Clas filmsnuttar från Hasslö och Nynäshamn för den delen… De hittar man på https://www.morganlewin.se/filmer/