Helgens fiske efter gädda bjöd på två väldigt olika upplevelser fiskemässigt. Tidigt på lördagsmorgonen sjösatte jag båten i Åmmeberg och styrde ut på Vätterns vidder. För att göra en lång och händelselös historia kort så återvände jag till hamnen utan att ha haft ett enda hugg…

Söndagen bjöd på samma vädermässiga förutsättningar som lördagen med sol och en kall nordanvind. Jag bytte sjö och satsade på lite mer “actionfiske” på Vänern. Chansen att ta en riktigt, riktigt stor gädda är förmodligen inte lika stor på Vänern men över 10 är inte ovanligt.
Jag fiskade sex spön och när jag satte det fjärde så högg det… Och medan jag drillade den fisken högg det igen. Lite skillnad mot dagen innan som sagt. Under första timmens fiske hade jag sju hugg varav ett, som jag brände, kändes lite bättre. Övriga fiskar låg uppskattningsvis mellan 2-4 kilo och en sexkilos. En av dem högg på ett bete som jag snabbt vevade in för att byta ut. Det var lite överraskande – inte minst eftersom spöparavanen var en tafslängd framför betet. Men det brydde sig inte den lilla arga gäddan om.

IMG_1169

Morgontimmarna flöt på på samma vis och det var nästan svårt att fiska effektivt med alla smågäddor som blandade sig i leken så jag sökte mig till djupare vatten.

Över elva meters djup högg det så på en Westins jätte fiskad längst ut på styrbord sida. Samtidigt som jag returnerade femkilosfisken så knarrar det till i en rulle till. Fisken stångades på rätt så bra men med Regal X-Power-spöet kunde jag betvinga henne rätt så snabbt. Efter ett par djupdykningar invid båten gick fisken så i håven och kunde krokas av och vägas. 10,15 blinkade upp på vågens skärm innan hon kunde återvända nere i vattnet och fortsätta mot närliggande lekvikar.

En Platypus i färgen Natural Perch lurade madammen att öppna gapet för en munsbit…

Längst ner på sidan finns ett kortare filmklipp från helgens fiske – för den som vill se.

_MG_6834

IMG_1183