Stekt gösfilé med pressad potatis, parmesancréme och sparris

Jag tänkte dela med mig av ett recept som vi ofta återkommer till hemma hos oss. Det funkar lika bra att byta ut gösen mot torsk, hälleflundra eller liknande. Enkelt och mycket gott.

Ingredienser

Fiskfiléer
2 dl vitt vin
2 st Schalottenlökar
2 dl Crème fraiche
1 dl riven parmesan
Sparris
Svartpeppar, salt, smör

Gör så här

Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesan. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

schallotten

Sparris - ett utmärkt tillbehör

Stek sparrisen i smör – antingen i stekpanna eller på låg värme i ugn.

Skär fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra och stek i rikligt med smör.

Servera fisken med ostcrémen, sparrisen och pressad potatis. Vill man ha ytterligare tillbehör så funkar det utmärkt med strimlad, knaperstekt bacon, räk- eller kräftstjärtar eller parmesanchips…

gos_tallrik_ullis

By |2016-12-13T07:05:46+00:00januari 8th, 2014|Mat & Dryck|
Toggle Sliding Bar Area