Limesmör – ett fantastiskt gott tillbehör till fisk

limesmor

Det här kan knappast kvala in som något riktigt recept. Snarare som tips på tillbehör till fisk – eller grillad majs för den delen. Hur som helst så är det fantastiskt gott!

Ingredienser

100 gram rumstempererat smör
1 limefrukt, skalet och 2 matskedar juice

Gör så här

Skölj limefrukten i ljummet vatten och riv det yttersta, gröna, på skalet. Dela och pressa ur fruktjuicen.

Rör smöret mjukt och blanda ner det rivna limeskalet och 2 matskedar limejuice. Smaka av med salt. Forma sedan smöret till en rulle med hjälp av plastfolie, låt det ligga kallt. Skär i skivor före servering. Vill man så funkar det utmärkt att ha i lite färsk, finhackad chili också.

På bilderna ovan serverade jag det ihop med egenfångad smörstekt gös, kokt färskpotatis, dill och grönsallad – alltihop från det egna trädgårdslandet. Det blir inte bättre än så!

 

 

 

By |2016-12-13T07:05:45+00:00september 6th, 2014|Mat & Dryck|