Jag vill bara dela med mig av ett fantastiskt boktips så här i juletider. Bokförlaget Natur & Kultur har gett ut flera riktigt bra, och snygga, kokböcker av Tommy Myllymäki. Senast i raden av mästerverk är Fisk & Skaldjur med fantastiska bilder av Charlie Drevstam.

Boken innehåller totalt 80 recept och inkluderar allt från “vardagsmat” till lyxigare varianter – men med ingredienser som du kan hitta i vanliga matvarubutiker. Det många recept på lax, röding, gös och andra arter som vi kan fånga själva (egenfångat smakar som bekant alltid bäst) men också mer exotiska arter. Och då gäller ju så klart att man väljer fisk som är MSC-märkt – men det gör du väl redan?

Gissningsvis har du ett fiskeintresse eftersom du “sladdat in” på min sida. Kanske har du ett matlagningsintresse? Eller så kanske du tycker om att bli bjuden på god mat. Köp boken till dig själv eller till någon i din närhet och följ de enkla recepten så blir det en garanterad succé.

Här kan du provläsa boken ›

Ett par snabba bilder med mobilkameran bjuder jag på nedan – även om det inte på långa vägar gör boken rättvisa.

 

myllymaki